Logo tasarım nasıl olmalı?

logo yapma

Logo nedir? Lafız manaı olarak üs muhaliflığı dilimizde amblem olan, bir aksiyonin, faaliyetin, organizasyonun yapısını, manaını, karakterini sembolize fail şekillerdir. Bir logo tasavvurı anlamsal olarak aksiyonletmenin veya organizasyonun sütun olarak yaptığı aksiyoni sembolize edebileceği kabilinden, markanın kendi manaı ile bile sembolleştirilebilir, ayrıca temelı çtuzakışmalarda kavramlar soyutlaştırılarak farklı ciğererik ve anlamlara iye kabil.

Sorusu sorulduğunda kelime manaının dışında, biriyi logo ve amblem çeşidi vardır. Logo tasavvur esnasında tasavvurı meydana getirecek olan nüfus veya kuruma neyin ve nasıl aktarıldığı oldukça önemlidir. Diğer taraftan logo tasavvur çtuzakışmasını meydana getirecek nüfus veya kurumun sizi nasıl anladığı ve logo çtuzakışmanızı nasıl bileğerlendirdiği sonucunda ortaya çıkacak olan çtuzakışma sizin, aksiyonletmenizin ve bundan sonraki çtuzakışmalarınızın temelini atacak olan “logo tasavvur çtuzakışması” olacaktır.

Logo sadece şekil ve sembol bileğil, yazı karakterinin kendisi, yazı karakterinin bileğaksiyontirilmiş ve düzenlenmiş hali veya bellik ciğerin yeni yazı karakteri oluşturulmasıyla da tasarlanabilir. Bu tip çtuzakışmalara logo bileğil, logotype denilir. Logotype takkadak çok iş alanı ile faaliyette bulunan şirketler ciğerin henüz çok tercih edilebilir. Tek bir sektörde hareket gösteren aksiyonletmelerin çoğu kez logoları dalü söz gelişi eder. Fakat takkadak bir araba dal ile uğraşılıyorsa bütün sektörleri logoda görevlendirmek imkansızdır.

Logo ne aksiyone yarar?
İşletmeler ciğerin logo veya logotype olmazsa olmazlardandır. Her nasıl markası sıfır bir pres olmazsa logo veya logotype’sız bir markada düşünülemez. Bu makaleyi okuduğunuz dakika aklınızdan Koç, Vestel, İş Bankası markalarını geçirin. Aklınıza logoları ile bile gelmemiş olması imkansızdır. Beko markasını geçirin, olur aklınıza Beko’nun güncellenen yeni logosu geldi. Yıprak halini düşünmeye çtuzakışın. Markaların logoları olmadan fiilen bellik olmaları üzere imkansızdır.

Bu sebeple aksiyonletmenize kurumsal bir niyet hazırlayarak yolunuza bozulmamış adımlarla devam edebilmek namına “logo tasavvur” çtuzakışması ile mirlayın.

Logo ideogram, sembol, amblem, ikon kabilinden bir grafik öğesiye bütünleşik olan logo yazısını (logotype) rapor eder. Ticari markaların, kurumların ve ayrıca ara sıra kişilerin bir surette tanılamanmasını sağlayıcı aksiyonaretlerdir. Tipik bir logo firmaların ayırt edilmesini, diğerlerinden ayrılmasını sağlayıcı renk, font, şekil ve görsellerdir.

Yalnız, hafif anlaşılır, sınırırlanması hafif, olabilir olduğunca azca skorda renkten oluşorospuıdır. Her çmüsavi baskı ve parça tekniği ile problemsiz kullanılabilir olmalı, çok ıvır zıvır ölçülerde inceliklar kaybolmamalı, çok yüce ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçübile ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

Özgün olmalıdır. Farklı firma evet da ürünlere ilişkin logolar ile karışıklığa neden vermemeli, ayrıca çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan evet da esinlenen logolar o ürün evet da firmaya yüce mazarrat verir.

Logo tasarımcıyı bileğil ürün evet da firmayı yansıtmalıdır. IBM logosunun tasarımcısı Paul Rand’e bakılırsa logoyu üreten tasarımcıdır fakat oluşturan firmanın kendisidir. İlgili tesisun evet da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Seçilen evet da tasarlanan font şirketin içeriğine yaraşıklı olmalıdır. Antrparantez kurumun kendisini nasıl tanılamamladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler bulunduğunu bilmek logonun tasavvur aşamasında önemli unsurlardır.

Logo sadeliğinin katısıra gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü dakika da akılda kalıcı olmalıdır.

Farklı bir ülkeye ilişkin ürün evet da firma ciğerin logo tasarlanacağı dakika o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri karşı bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle bir simge kullanılacağı dakika simgenin taşıyacağı mana bakımında bu bilgi çok önemlidir.

logo yapma